RAY WYLIE HUBBARD – CO-STARRING TOO

Artiest info
Website
facebook
Label: Big Machine Records

 

De Amerikaanse blues- en countryrockzanger en songschrijver Ray Wylie Hubbard vierde op 13 november zijn 76e verjaardag. Hij werd in 1946 geboren in het stadje Soper in de staat Oklahoma maar het grootste deel van zijn leven bracht hij door in Oak Cliff, nabij Dallas in Texas waar hij zijn vele platen (een twintigtal) in deze uiteenlopende muziekgenres heeft opgenomen en uitgebracht. In 2017 verscheen zijn laatste soloplaat “Tell The Devil That I’m Getting There As Fast As I Can” waarop hij meer naar de rock’n’roll- en ‘outlaw country’-sound afweek. In 2020 kwam er een vervolg in de vorm van het album “Co-Starring”, een plaat waarop Ray Wylie Hubbard een serie muzikale collega’s had uitgenodigd om tien van zijn composities samen met hem te komen inzingen. Daarbij waren o.a. Ringo Starr, Aaron Lee Tasjan, Pam Tillis, ‘Larkin Poe’ en Peter Rowan.

Het enorme succes van die plaat was meteen ook de inspiratiebron voor een tweede album dat dezer dagen op de platenmarkt zal verschijnen. Met de toepasselijke titel “Co-Starring Too” krijgen we deze keer elf nieuwe songs van Ray Wylie Hubbard die samen gebracht worden met o.a. Wilie Nelson, Steve Earle, Hayes Carll, Wynonna Judd, ‘The Band Of Heathens’ en opnieuw Beatles-drummer Ringo Starr. Het nummer “Stone Blind Horses” dat in een duet met Willie Nelson wordt gezongen krijgt u van ons ter beluistering mee op de eerste video. De andere hier toegevoegde song is een audiovideo van het bluesrocknummer “Only A Fool” dat samen met ‘The Bluebonnets’, een meidenrockgroep uit Austin, Texas werd opgenomen.

In het soulvolle liedje “Groove” dat Ray Wylie Hubbard hier samen brengt met ‘Kevin Russell And The Shiny Soul Sisters’ blikt hij nostalgisch terug op de periode toen het meer dan 50 jaar geleden allemaal voor hem begon als muzikant. Hij verwijst daarbij naar zijn muzikale idolen uit die tijd: Otis Redding, Etta James, Curtis Mayfield, Marvin Gaye, Mavis Staples, Percy Sledge, Reverend Al Green en Sam Cooke. De luisteraar kan het plezier ervaren dat al deze gastartiesten hadden bij de opname van hun bijdrage aan het album “Co-Starring Too” en dat werkt dan ook aanstekelijk bij het luisteren naar de elf liedjes op deze plaat.

Aan het gegeven dat Ray Wylie Hubbard schitterende songs kan componeren hoefden we al lang niet meer te twijfelen. Dat leverde voor dit album enkele potentiële klassiekers op zoals de iconische countryballad “Stone Blind Horses” waarin de stemmen van Ray en Willie Nelson zich heerlijk vermengen rond de klanken van accordeon en pedal steelgitaar. Ook het samen met ‘The Last Bandoleros’ gebrachte rocknummer “Texas Wild Side”, het met ‘The Band Of Heathens’ gezongen “Desperate Man” en bluesrocker “Pretty Reckless” met Wynonna Judd, Jamiee Harris, Charlie Sexton en Gurf Morlix hebben ‘classics’-eigenschappen. De rasperige doorleefde stem en de superbe gitaarklanken die Ray Wylie Hubbard uit zich tovert bij deze songs maken van dit album “Co-Starring Too” een absolute ‘must have’-plaat voor elke oprechte liefhebber van country- en bluesrockmuziek.

(valsam)


 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: RAY WYLIE HUBBARD
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

TRACKLIST:
1. Stone Blind Horses (feat. Willie Nelson)
2. Groove (feat. Kevin Russell And The Shiny Soul Sisters)
3. Only A Fool (feat. The Bluebonnets)
4. Hellbent For Leather (feat. Steve Earle)
5. Naturally Wild (feat. Lizzy Hale & John 5)
6. Fancy Boys (feat. Hayes Carll, James McMurtry, Dalton Domino)
7. Texas Wild Side (feat. The Last Bandoleros)
8. Even If My Wheels Fall Off (feat. Wade Bowen, Randy Rogers, Cody Canada)
9. Pretty Reckless (feat. Wynonna Judd, Jaimee Harris, Charlie Sexton, Gurf Morlix
10. Ride Or Die (Montar O Morir) (feat. Ringo Starr, Lucas Hubbard, Steve Lukather, Eliza Gilkyson, Ann Wilson)
11. Desperate Man (feat. The Band Of Heathens)